Har I behovet for en ekstern HR konsulent?

Vi har lavet en tjekliste, så du kan få en idé om, det er noget for jer.

Kan du svare “ja” til bare et af de 7 punkter på tjeklisten, vil I have behov for en ekstern HR konsulent – i en eller anden grad.
Måske bliver du overrasket over dine egne svar.
(Det tager bare 5 minutter at læse tjeklisten).

Vil du høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe med Jeres HR opgaver?

lille

Tjekliste: Behov for en ekstern HR konsulent?

1) APV
Hvad med den lovpligtige APV (arbejdspladsvurdering), som skal gennemføres hvert 3. År?

Vi ved, at nogle virksomheder vælger at gå på nettet og finde en spørgeramme til deres APV. Indrømmet, det kan man i princippet godt. Problemet er bare, at undersøgelsen ikke reelt vil tilføre virksomheden værdi.

– Vælger I HR people vil vi målrette spørgeundersøgelsen til det der sker – eller er sket – i virksomheden: Måske har I fået implementeret nyt IT-system, eller måske er der sket andre omvæltninger, som vil være nyttige at stille spørgsmål til. Resultatet af en APV, som HR People laver, kan reelt afdække, hvad medarbejderne har brug for. Og dermed: hvad der skal til for at virksomheden kommer bedst muligt videre og opnå sine mål. En målrettet APV er et godt ledelsesværktøj og udbytterig for  virksomheden. Læs mere her om, hvordan vi arbejder med APV.

2)  Trivsel
Drømmer I om at være en af de bedste og mest succesfulde virksomheder i Danmark? Eller bare én af de virkelig gode?

Nogle virksomheder vinder ligefrem priser på grund af deres fremragende psykiske og fysisk arbejdsmiljø. De samme virksomheder indstilles ofte af medarbejderne, som har mærket hvor rart det er at gå på arbejde. Det smitter ofte af på virksomhedens omdømme (i kundernes) øjne og på resultaterne. For at forbedre det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, kan det være oplagt at lave en undersøgelse – og ikke mindst handle på den. Også selvom I ikke har ambitioner om at ligge i top 10 i Danmark.

3) MUS
Er det blevet tid til jeres næste MUS (MedarbejderUdviklingsSamtale)?

Mange virksomheder bruger det samme skema år efter år til MUS-samtalerne med medarbejderne. Det er ikke nogen god idé. For ofte kommer man til at tale om fortiden, i stedet for at tale om nutiden, og hvad der skal ske fremadrettet.

– I HRpeople kan vi hjælpe med skemaerne, så de hænger sammen med virksomhedens fokus lige nu og planerne for fremtiden. Nogle gange skal lederne klædes bedre på til MUS. Hvis I ønsker det, kan vi også være med til MUS-samtalerne sammen med lederen. Bagefter kan vi følge op og sparre med ledelsen.

4) Coaching
Hvordan er chefens (eller chefernes) forhold til medarbejderne?

Skal nogle af medarbejderne motiveres ekstra, fordi de ikke leverer de nødvendige resultater? Har I mon konflikter på arbejdspladsen, som I gerne vil have hjælp til at håndtere fra en diskret HR konsulent? Skal andre forfremmes?

Somme tider udnævner ledelsen en af deres medarbejdere til leder. Det vil sige, at den nye leder pludselig skal lede sine tidligere kolleger. Den overgang kan være svær, fordi den nye leder ikke er vant til at tænke i ledelse og uddelegere.

– Uanset hvad, har vi konsulenter med 15-20 års erfaring, der vil kunne hjælpe jer videre. Læs mere her.

5) Personalehåndbog
Har I en personalehåndbog? Eller er den I har, i en flosset form?

Som virksomhed kan I lægge jeres jura, regler og personalepolitik i personalehåndbogen. Det vil spare jer tid, fordi I kan henvise til håndbogen ved tvivlsspørgsmål om alt fra regler om barselsorlov, GDPR, kørsel, kurser, hjemmearbejdsplads og alt muligt andet. Og medarbejderne vil føle en større grad af indsigt og alignment, når de kan læse om de fælles regler og retningslinjer for alle virksomhedens ansatte.

– I HRpeople har vi en dygtig jurist, som ved rigtig meget om alle relevante emner i en personalehåndbog og om områder, der måske også skal med i forhold til jeres type virksomhed. Hun kan hjælpe jer hurtigt og sikkert i mål med opgaven.

6) Kontrakter
Har I brug for én til papirarbejdet, når en ny medarbejder skal ansættes? Eller er det blevet tid til at få gennemgået jeres ansættelseskontrakter?

– Vi er specialister i at udforme de juridiske kontrakter inden for ansættelsesret. Det er vigtigt, at ansættelsesforholdet beskrives omhyggeligt i kontrakterne. I kan også vælge at gå til en advokat, men prisen vil være væsentlig højere end hos os.

7) Strategiforløb
Sommetider er et strategiforløb nødvendigt, hvor læring og kommunikationen til medarbejderne er tænkt med fra start.

Nogle virksomheder tror desværre, at det er nok at holde infomøde og skrive mails til medarbejderne, hvis ledelsen ønsker at ændre på noget i virksomheden. Men vores erfaring siger os, at det slet ikke er nok.

– Det handler om forandringsledelse, hvor medarbejderne skal forstå og blive motiveret for at rykke sig. Eksempler på sådanne strategiforløb, som vi har varetaget, er fx måder at ændre salgskulturen på, måder som medarbejdere og ledere kan bruge de sociale medier på – eller måder at indføre ny teknologi i virksomheden på. Vi kan facilitere forløbet, klæde lederne på og være en vigtig del af kommunikations- og sparringsdelen til ledelsen under forløbet. Vi bruger forskellige tilgange afhængigt af opgavens mål, branche og virksomhedens kultur.

8) Hjemmearbejdsplads
Har du som leder set de mange fordele ved distanceledelse og hjemmearbejde i den seneste tid?
Alligevel er det måske svært at få det til at fungere – hvorfor? Måske er kommunikationen og koordinationen ikke optimal – vi har lavet et lille blogindlæg hvor vi giver god råd om emnet samt afholder workshops, som kan hjælpe Jer videre.

Få et gratis HR tjek

Tjeklisten med de 7 punkter kan som sagt give jer et fingerpeg om, i hvilket omfang I bør overveje en ekstern HR konsulent.

lille