Træning og sundhed på arbejdspladsen – fasthold dine medarbejdere

Træning og sundhed på arbejdspladsen – fasthold dine medarbejdere

En ny effektiv form for træning med elektroder er på vej ind på de danske arbejdspladser og skal holde medarbejdere sunde, øge det fysiske og mentale overskud og skabe bedre trivsel – på blot 20 min.

Med en baggrund i HR og som ledelsesrådgiver i bl.a. employer branding, har Anne Bang set en unik mulighed i træningskonceptet med 20 min. effektiv træning arbejdspladsen. Hvorfor og hvordan dette bliver værdiskabende for virksomheden har vi spurgt stifter og direktør bag konceptet Chõrafit om.

Hvorfor har du startet Chõrafit ApS?

»Da jeg første gang prøvede elektro fitness til hele kroppen, var jeg fuldstændig solgt. Jeg kunne mærke hvordan hele min krop arbejdede intenst på én gang. Jeg var bare i en flowtilstand«, fortæller Anne Bang med et smil i øjet og forsætter: »Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at det var noget alle danske arbejdspladser vil få en kæmpe menneskelig, social og økonomisk gevinst ud af at investere i. Ingen er i dag i tvivl om, at motion skaber mere overskud og bedre trivsel og at ingen motion skaber mere sygefravær. Men det kan være vanskeligt for medarbejderne at nå det hele, og det koster på flere planer«.

Hvad er konceptet bag Chõrafit ApS?

»Træningen med elektroder er effektiv og tidsbesparende. Den fungerer på samme måde, som hvis man træner traditionelt, bortset fra, at træningen kun tager 20 min. hvilket svarer til 90 minutters traditionel træning i et fitnesscenter fx«. Anne uddyber hvordan de 20 min. træning kan være så effektiv: »Det skyldes, at man træner med en vest og et par shorts med indlagte elektroder i, og under det har man et sæt bomuldstøj der leder impulser til huden og ind til muskelfibrene. Impulserne sikrer at op mod 80% af kroppens muskelmasse arbejder på samme tid. Impulserne indstilles manuelt og individuelt ud fra den enkeltes ønske om fx styrketræning, konditionstræning eller træning af specifikke muskelgrupper i henhold til fx genoptræning. Ligeledes kan behandlingen indstilles på restitution af muskler eller massageprogrammer med varme«.

Hvorfor skal man som virksomhed benytte sig af Chõrafit?

»Min baggrund ligger i HR, og jeg har som ledelsesrådgiver i mange år hjulpet HR afdelinger og -medarbejdere med at skabe attraktive arbejdspladser som kan tiltrække og fastholde den bedste arbejdskraft. Chõrafit er en del af at skabe et attraktivt Employer Brand, der kan tiltrække og fastholde den bedste arbejdskraft, og hvor medarbejderne yder deres absolut bedste, og hvor det ikke bliver en daglig kamp om at nå arbejde, træning og familie«. Anne mener derfor, at man med 20 minutters træning fx i en pause, kan gå hjem med god samvittighed og en stor portion ekstra endorfiner, som er det hormon hjernen udskiller ved fx muskeltræning, og som er smertestillende og glædesskabende. Derfor anvendes denne type træning med elektroder også til fx effektiv behandling af flere typer smerter og til genoptræning. Der er mange penge at spare for arbejdspladsen«.

Hvordan kommer en virksomhed i gang?

»Hvis man skriver til info@chorafit.dk eller ringer til 3136 0762 eller 3136 0761, så tager vi en snak om, hvilken løsning der passer bedst til arbejdspladsen og dens medarbejdere. Og vi kommer gerne ud på arbejdspladsen og viser og demonstrer konceptet«.

Artiklen er skrevet af Cecilie Hamp, HRpeople

 

HRpeople’s udgangspunkt er at fungere som personalechef på timebasis. Vi arbejder både på strategisk niveau, som rådgiver for topledelsen og operationelt med etablering af HR-afdelinger og HR-processer. Vi er skrappe til at spotte talenter, lette deres onboarding og til at udvikle dem i deres jobs. Vi rådgiver og assisterer i HR, og vi løser en lang række rekrutteringer hvert år – herunder internationale rekrutteringer og relocations.